OPŠTINA SRBAC I GARANTNI FOND RS POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI

Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević, i direktor Garantnog fonda, Radivoja Krčmar, su potpisali Protokol o saradnji na sastanku održanom 21.12.2016. godine u prostorijama opštine Srbac. Protokolom je predviđena međusobna saradnja i usklađivanje aktivnosti potpisnika Protokola.

Najznačajnija područja saradnje će biti podrška provođenju mjera za unapređenje industrijske, poljoprivredne i stočarske proizvodnje, podrška razvoju turizma, podrška projektima za preduzetnike koji ulaze u poslovnu zonu Crnaja i Sitneši i strateškim projektima razvoja opštine. Poseban fokus saradnje je i pružanje podrške preduzetnicima koji tek započinju poslovne aktivnosti u oblastima poljoprivrede, stočarstva, turizma i informaciono-komunikacionih tehnologija.

img_1677

Potpisnici će zajednički raditi na unapređenju modela finansiranja preduzetnika i pružanju podrške prilikom učešća u domaćim i međunarodnim programima i projektima, od kojih su najznačajniji program COSME, IFAD projekat za unapređenje životnih uslova na selu i fond PARTNER  Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Obe strane su se obavezale da će kontinuirano razmjenjivati informacije i vršiti koordinaciju međusobnih aktivnosti u pravcu ostvarenja prethodno definisanih ciljeva.