POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI SA PRIVREDNIM DRUŠTVOM “RAPIĆ” D.O.O.

Dana 01.04.2016. godine, potpisan je  Protokol o saradnji između Garantnog fonda Republike Srpske i privrednog društva “Rapić” d.o.o. iz Gradiške koje se bavi proizvodnjom stočne hrane. Tokom 25 godina poslovanja, firma “Rapić” d.o.o. je ostvarila veliki uspjeh na tržištu i stvorila prepoznatljiv brend “Farmofit”.Trenutno zapošljavaju 64 radnika.

nova

Potpisivanjem ovog Protokola, stvorena je osnova za buduću saradnju i sprovođenje zajedničkih aktivnosti na unapređenju modela finansiranja kooperanata firme “Rapić”, odnosno preduzetnika i privrednih društava koja se bave različitim djelatnostima u oblasti poljoprivrede na cijelom području Republike Srpske.

S obzirom da veliki broj garancija izdaje u oblasti poljoprivrede, Garantni fond će nastojati da zajedno za firmom Rapić razmjenjuje informacije, pronalazi optimalna rješenja za pružanje finansijske podrške kooperantima i provodi mjere koje će omogućiti povećanje proizvodnje kooperanata, uvođenje novih tehnologija, te mehanizaciju kooperantske proizvodnje.

146104960950367 nova

Obe strane su se obavezale da će informisati treća lica/kooperante o mogućnostima i prednostima uspostavljanja poslovne saradnje sa Garantnim fondom, odnosno privrednim društvom “Rapić”, te da će razvijati zajedničke inicijative radi ostvarenja gore navedenih ciljeva.