U BIJELJINI JE ODRŽAN OKRUGLI STO O TEMI “PODRŠKA RAZVOJU PRIVREDE NA PODRUČJU KOJE POKRIVA PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA”

Dana 25.04.2016. godine u Bijeljini je  održan Okrugli sto o temi “Podrška razvoju privrede na području koje pokriva Područna privredna komora Bijeljina”.  Okrugli sto je organizovan na inicijativu predsjednika Područne privredne komore Bijeljina i Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Bijeljina.

Skupu su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, predstavnici Garantnog fonda, predstavnici Investiciono-razvojne banke i komercijalnih banaka, te preduzetnici i udruženja poljoprivrednih proizvođača sa područja grada Bijeljina.

20160425_124421

Prisutnima su se obratili predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, predstavnici Garantnog fonda, te predstavnici grada Bijeljine. Učesnici skupa su  upoznali sa mogućnostima dobijanja grantova za poljoprivredni sektor u okviru GOLD projekta, uslovima za apliciranje za IFAD projekat i Fond Partner, te postojećim kreditnim linijama u sledećim bankama: IRB, Unicredit, Nova banka, Pavlović International, Sberbank, Komercijalna i NLB banka.

Preduzetnici su takođe imali priliku da se upoznaju sa načinima dobijanja garancije Garantnog fonda i da čuju pozitivna iskustva klijenata iz ove regije sa kojima je Fond već uspostavio saradnju.