UČEŠĆE NA NAUČNOJ KONFERENCIJI “INOVACIJE I PREDUZETNIŠTVO-POKRETAČI RAZVOJA I ZAPOŠLJAVANJA”

Dana 02.10.2015. , Na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci je po drugi put održan naučni skup “Inovacije i poduzetništvo – pokretača razvoja i zapošljavanja”, u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci i Privredne komore Republike Srpske. Ispred Garancijskog fonda Republike Srpske, nakonferenciji su prisustvovali Vojislav Blagojević, Gordana Milašinović i Radana Lukić.DSC05189

Konferencija je imala međunarodni karakter, uz sudjelovanje predavača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, i Sjedinjenih Američkih Država. Domaći učesnici su bili predstavnici iz akademske zajednice, poslovne, vlada i drugih relevantnih organizacija i institucija. Glavne teme konferencije su: trenutni ekonomski i tehnološki razvoj, privlačenje stranih investicija, pripremu velikih investicijskih projekata, novo radno zakonodavstvo, korištenje EU fondova, usklađivanje obrazovanja s potrebama privrede, novi oblici zapošljavanja i više.

Generalni zaključak konferencije je da istraživačkih institucija, biznisa i vladinih tijela moraju aktivirati i ojačati međusobne saradnje u oblasti inovativnog razvoja i poduzetništva, kako bi se ubrzao ekonomski rast i stvaranje novih radnih mjesta.