UČESTVOVANJE NA I KONTINUIRANOM OBRAZOVANJU INŽENJERA POLJOPRIVREDE ZA REGIJE BANJA LUKA, PRIJEDOR I DOBOJ

U organizaciji Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske, a u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Banja Luci i Poljoprivrednim institutom RS održano je I Kontinuirano obrazovanje inženjera poljoprivrede za regije Banja Luka, Prijedor i Doboj. Na kontinuirano obrazovanje odazvalo se  80 inženjera poljoprivrede regija Banja Luka, Doboj i Prijedor.

Predsjedavajuća  Izvršnog odbora, prof. dr Gordana  Đurić otvorila je savjetovanje i poželela dobrodošlicu prisutnima.  Gostima  su se ispred Komore obratili i predsjednik Komore, mr Aleksandar Životić, kao i prof. dr Nikola Mićić, ispred Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci.

12782343_168930863490517_274655076_n

 

Učesnici skupa upoznali su se sa stanjem u voćarskoj proizvodnji u Republici Srpskoj, standardima u sjemenskoj proizvodnji, faktorima koji utiču na uspjeh u tovu brojlerskih pilića kao i kratkim lancima  prodaje kao jednog od alternativnih vidova prodaje poljoprivrednih i stočarskih proizvoda.

Predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske prisutnima su predstavili rad Fonda te ukazali na njegov značaj i oblike podrške koje Garantni fond pruža razvoju poljoprivredne i stočarske proizvodnje u Republici Srpskoj.

Više informacija možete pogledati na internet stranici: www.komoraiprs.org