Градска развојна агенција Бања Лука (CIDEA) је дана 30.08.2016. године организовала Округли сто под називом „Могућности развоја женског предузетништва у граду Бања Лука“. Скупу су присуствовали представници Гарантног фонда РС, као и представници других институција које се баве овом проблематиком, те велики број предузетница које су презентовале свој рад, те истакле проблеме са којим се суочавају у пословању.

Циљ одржавања Округлог стола је да се размотре постојећи проблеми са којим се суочавају жене предузетнице и да се изнесу приједлози за њихово рјешавање који ће бити уврштени у Стратегију за развој женског предузетништва на којој ће надлежне институције радити у наредном периоду.

Присутнима су се прво обратили Дејан Кустурић, Директор Градске развојне агенције Бања Лука и Раденко Комљеновић, Начелник Одјељења за привреду града Бања Лука. Сопствене програме подршке и активности које се тичу женског предузетништва су презентовали и представници Министарства индустрије, енергетике и рударства РС, Gender центра Владе РС, Савјета за женско предузетништво, те Удружења жена УНА РС.

Учесници скупа су имали прилику и да чују примјере добре праксе од жена које су основале и врло успјешно воде сопствене фирме: Катарина Јовановић из Коњичког клуба Paddock и Ружица Куваља из Центра за изокинетичка мјерења.

za sajt