Дана 14.04.2016. године, компанија Млијекопродукт је у Козарској Дубици по четврти пут организовала свечаност „Дан рекордера 2016“. Млијекопродукт је највећа млијечна индустрија у Босни и Херцеговини и дио Имлек система који је регионални лидер у овој индустрији. Манифестација је организована у част највећих произвођача и испоручиоца млијека, а и ове године је окупила рекордере у производњи сировог млијека, више од стотину произвођача са годишњом производњом већом од 100 хиљада литара.

146097611981107novaДогађају су присуствовали Стево Мирјанић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма РС, Илија Шетка, генерални директор компаније Имлек, Миладин Драгичевић, савјетник предсједника Републике Српске, Драган Јаћимовић, замјеник начелника општине Козарска Дубица
DSC059861-576x1024и представници агенција и институција са којима Млијекопродукт успјешно сарађује.

Стево Мирјанић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, је нагласио да су произвођачи млијека веома добро организовани и да је циљ аграрне политике Владе Републике Српске да још снажније подржава производњу у овој области.

Представници Гарантног фонда су искористили учешће на овој манифестацији како би исказали спремност Фонда да пружи пуну подршку пољопривредним произвођачима у Српској.