У периоду од 3. до 5. априла, Бањалука је домаћин Међународног сајма привреде „БАЊА ЛУКА EXPO 2024“ који ће током 3 дана окупити више од 300 излагача из земље, региона и свијета. Гарантни фонд Републике Српске учествује на сајму као један од излагача, поред великог броја фирми из различитих привредних области, банака, микрокредитних организација, осигуравајућих друштава, те осталих финансијских институција из читаве Босне и Херцеговине.

Овај сајам је један од највећих привредних догађаја у Босни и Херцеговини и представља савремену међународну изложбу из области грађевинарства, металне и електро индустрије, дрвне индустрије, технике и кућанских апарата, ИТ сектора – електронике и роботике, некретнина, архитектуре и пројектовања.

Велика међународна сајамска манифестација се одржава у организацији компаније „RS Consulting and Trade д.о.о. Бања Лука“ и компаније „Elite fair д.о.о. Бања Лука“, уз институционалну подршку Владе Републике Српске, Министарства вањске трговине и економских односа БиХ, Спољнотговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и града Бањалуке. Сајам се одржава у кампусу Универзитета у Бањалуци.