Гарантни фонд Републике Српске дуги низ година успјешно сарађује са Економским факултетом Универзитета у Бањој Луци, те се и овог пута одазвао позиву за учешће на завршном предавању студентима треће године који су презентовали своје предузетничке идеје представницима приватног и јавног сектора како би добили повратне информације о начинима и могућностима њиховог финансирања и реализације.

Поред Гарантног фонда, овом скупу су присуствовали представници Комерцијалне банке А.Д. Бања Лука (www.kombank-bl.com), Градске развојне агенције Бања Лука (ЦИДЕА www.cidea.org), Qlab Бања Лука (www.qlab.space) i DVC Solutions Бања Лука (www.dvcsolutions.com).

Након кратких презентација Гарантног фонда, Комерцијалне банке и агенције ЦИДЕА, девет тимова студената су представили следеће иновативне идеје: производња и прерада ружа, управљање електричним отпадом, паметни домови за људе са инвалидитетом, фирма за откуп хране, платформа за изнајмљивање, платформа за волонтирање, производња природних сокова, те изнајмљивање холограм пројектора.

Студенти су имали прилику да чују корисне савјете и смјернице које се тичу реализације њихових пројеката у пракси, а Економски факултет је показао да придаје велику важност подстицању предузетничког начина размишљања и укључивању релевантних институција које представљају битан фактор подршке у практичној реализацији квалитетних пословних идеја.