Међународни сајам енергетике (са УФИ лиценцом) највећи је годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и професионалаца у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасносношћу и рударством.

Дана 29.11.2023. године на 18. Међународном сајму енергетике који је одржан у Београду учествовао је Невен Бућан, в.д. директора Гарантног фонда Републике Српске.

Под слоганом „Чиста енергија за свјетлију будућност“,  на Сајму  је представљено више од  80 излагача, а организатор је Зелени навигатор Западног Балкана.

Сајму је присуствовао и директор Развојног фонда Војводине, Горан Савић. Развојни фонд Војводине је заједно са Гарантним фондом РС, чији је в.д. директора Бућан Невен, основао Зелени навигатор Западног Балкана.

Циљ Сајма енергетике био је окупљање стручњака, предузећа, компанија, организација, инвеститора и доносиоца одлука из различитих сектора енергетске индустрије како би се приказала најновија достигнућа у тој индустрији, повезали професионалци из сектора, образовали посјетиоци о енергетским темама и промовисала одржива енергетска пракса и заштита животне средине.

И излагачки и конференцијски сегмент Сајма енергетике укључили су  све тематске поднивое – од научно-истраживачког рада, преко производње и експлоатације, до обогаћивања, дистрибуције, транспорта, складиштења или непосредног коришћења природних ресурса.