У Берлину, Република Њемачка, у временском периоду 18.-20. јуна 2015. године, одржана је Генерална скупштина и семинар Европскe асоцијацијe гарантних друштава – AECM. Учешће на овом еминентном скупу су узели директор Фонда, г-дин Радивоја Крчмар, извршни директор за правне и опште послове Фонда, г-дин Игор Марчетић, те г-ђа Драгана Пузић, запослена у Фонду.

Првог дана конференције, одржавала са Генерална скупштина асоцијације на којој су усвојени   извјештаји о пословању и буџет АЕCМ-а, изабрано ново руководство – Управни одбор и          предсједник Bernhard Sagmeister. Одбор укључује 9 досадашњих и 3 новоизабрана члана из 12    различитих европских држава. Нови предсједник АЕCМ-а  Bernhard Sagmeister наслиједио је    Joséa Fernanda Figueireda (СПГМ / Португал) који је био предсједник АЕCМ-а од 2007. до 2015.  Године.У чланство је примљен и Гаранцијски фонд АП Војводина, који је имао и пригодну  презентацију рада Фонда прије церемоније пријема.

Другог дана конференције, одржан је семинар на тему „Гаранције за иновативна мала и средња предузећа: пут за успјех“ на којем се говорило о проблемима МСП приликом приступа финансијама за иновације и о значају гарантних фондова за иновативна МСП и њихов лакши приступ финансијским средствима. Наглашена је и улога Европског инвестиционог фонда за гарантна друштва и развој малих и средњих предузећа, а посебно кроз програм COSME и Horizon 2020.

На конференцији су узели учешће представници из великог броја европских, сјеверноамеричких, азијских, јужноамеричких и афричких земаља, представници Европске комисије, Европског инвестиционог фонда, Свјетске банке и сл.

Иначе, Европска асоцијацијe гарантних друштава – AECM је организација основана 1992. године од стране шест чланица, да би у 2013. години број чланица достигао 41, из 20 земаља ЕУ и 5 земље ван ЕУ (Босна и херцеговина, Србија, Русија, Киргистан и Турска). Сједиште AECM је у Бриселу, Белгија. Године 2014. организације чланице АЕCМ-а оствариле су укупни гарантни волумен у портфолију од преко 79 милијарди еура те је издано више од 26 милијарди еура нових гаранција.
Различита су поља дјеловања ове асоцијације, од којих као најзначајнија издвајамо заступање интереса чланова организације према институцијама ЕУ и мултилатералним институцијама, као што су банкарски прописи, ЕУ програми подршке, политика малих и средњих предузећа, регулатива државне помоћи итд.