Директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар и директор сектора за пласмане Војислав Благојевић учествовали су на „ИНВЕСТ ФОРУМУ“ у организацији Инвестиционо-развојна банка Републике Српске (ИРБРС) у сарадњи са Владом Републике Српске.

Форум, овогодишњег назива „Искористи прилику – инвестирај у Српску“, окупио је преко 250 учесника, међу којима су привредници из бројних земаља, представници власти, привредних комора, дипломатског кора.

„ИНВЕСТ ФОРУМ“ је прилика за разговор о конкретним инвестиционим могућностима и понудама Републике Српске и њених градова и општина, а које се односе на инвестирање у одређеним пословним зонама, повезивање домаћих и страних привредника у виду Б2Б састанака, представљање домаћих компанија и њихових пројеката које су спремне да буду предмет продаје страним инвеститорима или да заједно уђу у одређени пословни подухват и слично. Ово је конкретна пословна прилика за увезивање привредника Републике Српске и страних привредника, путем партнерства или директних улагања.

На форуму су учествовали и привредници из Италије, Јапана, Кине, Турске, Швајцарске, Србије, Аустрије, Мађарске, Руске Федерације, Уједињених Арапских Емирата, Хрватске, Грчке, Холандије, Пољске, Словеније, Азербејџана, Чешке, Њемачке.

Циљ је да форум буде мјесто гдје ће се привредници упознати са могућностима инвестирања у конкретне пројекте у разним секторима привреде (енергетика, пољопривреда, индустрија, туризам, инфраструктура…) Такође, форум је мјесто гдје ће добити најтачније информације о људским ресурсима и природним потенцијалима, као и о субвенцијама и подстицајима за улагање у Републику Српску.