Гарантни фонд Републике Српске и Агенција за привредни развој општине Мркоњић Град су дана 05.04.2017. године организовали округли сто на тему „Подршка развоју привреде на подручју општина Мркоњић Град, Шипово, Рибник, Петровац, Дринић, Језеро, Источни Дрвар и Источни Купрес“. Округлом столу су присуствовали привредни субјекти, предузетници и пољопривредници из наведених општина, те представници банака и локалне власти.

Након уводног обраћања  Дивне Аничић, начелнице Мркоњић Града, одржана је презентација рада и пословања Гарантног фонда Републике Српске.  Учесници скупа су имали прилику да се упознају са радом и улогом Фонда у подстицању развоја предузетништва на подручју Републике Српске, доступним гарантно-кредитним линијама, те предностима кориштења гаранција Фонда.
Tакође је одржана презентација програма Завода за запошљавање Републике Српске, те презентација програма подстицаја за привредни развој у општини Мркоњић Град.

Током дискусије, присутни су имали прилику да поставе додатна питања и да се ближе упознају са доступним програмима, те могућностима добијања гаранције Гарантног фонда у случају недостатка колатерала.