Директор Гарантног фонда Републике Српске г-дин Радивоја Крчмар потписао је Протокол о сарадњи са начелником Општине Билећа г-дином Миљаном Алексићем  и начелником Општине Берковићи  г-дином Ненадом Абрамовићем. У име начелника Општине Билећа Протокол је потписао замјеник начелника  г-дин Милорад Радовић.

На састанку са замјеником начелника Општине Билећа и  главним менаџером г-дином Михајлом Вујовићем постигнут је договор о даљем начину сарадње и пружена пуна подршка оснивању Општинске агенције за развој која ће имати за циљ да пружи сву логистичку подршку привредницима ове општине у проналажењу нових извора финансирања,нових тржишта и њиховој даљој едукацији с циљем ефикаснијег пословања.

Развоју Општине Билећа значајно би требао допринијети развој туризма те је посвећена велика пажња очувању екологије и питке воде Билећког језера.

Током радне посјете Општини Берковићи разговарало се о могућностима подршке Фонда развоју пољопривредне производње као и могућностима подршке финансирању инфраструктурних пројеката.

Током посјете Општини Билећа представници Гарантног фонда Републике Српске посјетили су и привредно друштво Мљекара Пађени д.о.о. и том приликом потписали Протокол о сарадњи са власником и директором овог привредног друштва г-ином Ненадом Вукојем.

Посебна пажња је посвећена заједничком дјеловању у правцу реализације плана Мљекаре Пађени под називом „ПРОШИРЕЊЕ КООПЕРАНТСКЕ МРЕЖЕ КРОЗ ПОДРШКУ РАЗВОЈУ МАЛИХ МЉЕКАРСКИХ ФАРМИ НА ПОДРУЧЈУ ХЕРЦЕГОВИНЕ, РОМАНИЈЕ И ПОДРИЊА“ који се реализује у сарадњи са Министарством пољопривреде Републике Српске,а које има за циљ подршку финансирању набавке додантних грла стоке И даљем развоју пољопривредних газдинстава. Реализација пројекта подразумијева заједничко учешће у финаснирању набавке додатних грла музних крава с циљем повећања испоруке сировог млијека.