У оквиру пројекта „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна мала и средња предузећа“ дана 25.04.2017. године Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организовала је округли сто на тему „Препреке и могућност развоја акцелератора и тржишта ризичног капитала за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП у Републици Српској“.
На листи учесника овог округлог стола био је и Гарантни фонд Републике Српске као и представници из Министарства индустрије, енергетике и рударства, Министарства науке и технологије, Иновационог центра Бањалука, Инвестиционо-развојне банке РС, Привреднe коморе РС и други.
Након уводног обраћања директора Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа господина Маринка Ђукића, представљен је пројекат AKCCELERATOR. Увод у округли сто односио се на улогу и значај фондова ризичног капитала за развој МСП. Дискутовало се о самом пословном амбијенту за развој предузетништва у РС , затим о подршци развоју иновација и технологија у РС као и о самим искуствима и препрекама у имплементацији програма подршке иновативним предузетницима.
Током дискусије, присутни су имали прилику да поставе додатна питања, да се ближе упознају са самим пројектом и презентују како своје досадашње активности на унапређењу пословног амбијента за иновативна и start up предузећа тако и своја виђења даљњих активности на унапређењу истог.