Дана 27.06.2018. године, директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић  потписали су Протокол о сарадњи.

Протоколом су дефинисана подручја међусобне сарадње те посебан акценат стављен на развој пословне зоне Врањеш у овој општини као и на заједничким активностима у имплементацији посебних гарантних линија за развој ове општине.

Директор Фонда је представио успјешне пројекте које је Фонд подржао на овој општини те изразио спремност за проширење пословне сарадње са привредницима ове локалне заједнице и пружање стручне помоћи за формирање општинског фонда за реализацију програма привредног развоја општине.

Начелник општине је истакао потребу привредника ове општине за гаранцијама Фонда те упутио позив за присуство представника Фонда на сљедећој сједници Привредног савјета општине на којој би се привредницима ове регије представила улога Фонда у процесу финансирања.

Такође, том приликом су представљени и основни правци раста и развоја ове локалне заједнице као и улоге Гарантног фонда РС у цјелокупном процесу подршке развоју.