Представници Гарантног фонда РС су у складу са планираним активностима 04.09.2017. године у општини Зворник презентовали могућности подршке развоју привредних субјеката на подручју општине Зворник. Са градоначелником града Зворника и његовим сарадницима разговарано је између осталог и о начинима и могућностим подршке инфраструктурним пројектима на подручју града и улози Гарантног фонда РС у подршци стратешким правцима привредног развоја града.
Потписаним протоколом о сарадњи између града Зворника и Гаранхтног фонда РС конкретизована су сва подручја сарадње у наредном периоду.
Нека од подручја сарадње су: провођење мјера за унапређење индустријске и пољопривредне производње у граду Зворнику, подршка развоју различитих облика туризма, те подршка развоју почетних пословних активности привредних субјеката у области информационо-комуникационих технологија, производње јагодичастог воћа, сточарства, перадарства, рибарства, развоја сеоског и еко туризма и сл.
Потписници ће организовати заједничке састанке, округле столове, консултације и семинаре, те континуирано размјењивати корисне информације и искуства како би што ефикасније остварили предвиђену сарадњу.