Дана 31.03.2016. године, Гарантни фонд Републике Српске и привредно друштво Млијекопродукт д.о.о. из Козарске Дубице потписали су Протокол о сарадњи. Млијекопродукт се бави производњом млијека и млијечних производа и данас је највећи прерађивач сировог млијека у Босни и Херцеговини. Компанија сарађује са више од 2.000 коопераната, углавном породичних пољопривредних газдинстава, од којих свакодневно откупљује млијеко.image-a7f9392c8fed2fd0201fddc5aebd7eb82547246ddf21b945f8d1f94ce8ddf905-V

Протоколом је предвиђено развијање међусобне сарадње, те планирање и спровођење активности ради остварења дефинисаних циљева. Гарантни фонд и Млијекопродукт ће заједно радити на унапређењу модела финансирања коопераната овог привредног друштва и проналажењу оптималних рјешења за пружање финансијске подршке и повећање ефикасности пословања коопераната.

Протокол предвиђа сталну комуникацију, како између потписника, тако и са трећим странама ради информисања о могућностима и предностима сарадње са Млијекопродуктом, односно Гарантним фондом Републике Српске. Поред тога, обе стране ће учествовати у организовању догађаја и консултација, те развијању заједничких иницијатива.