Дана 10.03.2016. године, у општини Братунац одржан је округли сто на тему: „Побољшање пословних прилика на простору општине Братунац“. Представници Гарантног фонда Републике Српске су се одазвали позиву и били учесници тог скупа. Наведени скуп је одржан у склопу пројекта „Укључив економски раст и стварање запослења у источној БИХ- Бирач регион у имплементацији организације CARE International.
На самом почетку свим присутним су пожељели добродошлицу господин Раденко Радовић, Начелник за привреду и друштвене дјелатности општине Братунац и господин Бранислав Танасијевић, CARE International Пројект Менаџер. На састанку се највише разговарало о привредном потенцијалу општине Братунац и препрекама у развоју локалних пољопривредних Малих и средњих предузећа и задруга. Остале теме састанка односиле су се на активности везане за предстојећи сајам Дани малине 2016 као и оснивање привредног савјета општине Братунац.
Учесници скупа, били су и представници локалних удружења и привредних субјеката који су презентовали своје активности као и проблеме са којима се редовно суочавају. Представници Гарантног фонда РС презентовали су рад и активности Фонда и одговарали на питања учесника скупа, која су се односила на сам рад Фонда и могућности које кроз своје активности Гарантни фонд РС пружа развоји предузетништва.

slika 2