Дана 11.02.2016. године, у просторијама Привредне коморе Републике Српске је одржана радионица на тему: Пријава пројеката за учешће на Sarajevo Business Forumu 2016. У оквиру радионице, потписан је меморандум о пословној сарадњи између Привредне коморе РС, Привредне коморе ФБИХ и ББИ банке. Меморандум су потписали Драгица Ристић, директорица Привредне коморе РС, Мирсад Јашарспахић, предсједник Привредне коморе ФБИХ и Азра Чолић у име директора ББИ д.д. Сарајево, Амера Буквића.

Меморандумом је предвиђена дугорочна пословна сарадња између ових институција и спровођење заједничких активности које се односе на припрему пословних идеја за контакт са страним партнерима, промоцију потенцијала за инвестирање, организовање радионица, дистрибуцију материјала и пружање подршке привредним субјектима приликом припреме пословних планова и презентација.

Након потписивања меморандума, присутни су имали прилику да сазнају више о Sarajevo Business Forumu и неопходној документацији за пријаву пројеката за учешће на овој инвестиционој конференцији. Поред тога, представљен је „BBI VIP Business Club“, те ББИ линије финансирања.

20160211_120309Представници Гарантног фонда Републике Српске су искористили прилику да присутнима на радионици подијеле промотивне материјале и успоставе контакт са представницима ББИ банке и присутним привредницима у циљу остваривања сарадње у будућем периоду.