Дана 25.04.2016. године у Бијељини је одржан Округли сто о теми „Подршка развоју привреде на подручју које покрива Подручна привредна комора Бијељина“. Округли сто је организован на иницијативу предсједника Подручне привредне коморе Бијељина и Одјељења за привреду и пољопривреду града Бијељина.

Скупу су присуствовали представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, представници Гарантног фонда, представници Инвестиционо-развојне банке и комерцијалних банака, те предузетници и удружења пољопривредних произвођача са подручја града Бијељина.

20160425_124421
Присутнима су се обратили предсједник Подручне привредне коморе Бијељина, представници Гарантног фонда, те представници града Бијељине. Учесници скупа су упознали са могућностима добијања грантова за пољопривредни сектор у оквиру ГОЛД пројекта, условима за аплицирање за ИФАД пројекат и Фонд Партнер, те постојећим кредитним линијама у следећим банкама: ИРБ, Unicredit, Нова банка, Павловић банка , Sberbank, Комерцијална и НЛБ банка.

Предузетници су такође имали прилику да се упознају са начинима добијања гаранције Гарантног фонда и да чују позитивна искуства клијената из ове регије са којима је Фонд већ успоставио сарадњу.