У скупштинској сали општине Дервента, дана 22.03.2017. године је одржан скуп на којем је презентован рад и пословање Гарантног фонда РС. Скупу су присуствовали представници општине, представници банака и привредних друштава, те пољопривредници са подручја општине Дервента. Прије мјесец дана је потписан Протокол о сарадњи између Фонда и Општине, а организовање овог скупа је прва од планираних активности које се тичу промоције Фонда и интензивирања подршке привредницима на подручју Дервенте.

Присутнима се прво обратио директор Гарантног фонда, господин Радивоја Крчмар, при чему је навео да општина Дервента има значајан потенцијал развоја у бројним областима, и да ће Фонд својим гаранцијама подржати све квалитетне пројекте. Такође је нагласио да су гарантне линије Фонда дефинисане на начин да представљају спону између републичких и локалних праваца развоја и да ће пружање подршке привредницима у циљним подручјима истовремено омогућити реализацију стратешких циљева Републике Српске.

Господин Небојша Арбутина, извршни директор за економско-финансијске послове у Фонду је упознао присутне са оперативним аспектима рада Гарантног фонда и позвао их да се обрате Фонду у свим случајевима када недостатак колатерала представља препреку за реализацију квалитетних пројеката.