Дана 23.03.2016 године у Гарантном фонду Републике Српске одржан је састанак са гдином Swandip Sinhom консултантом IFAD пројекта и представницима Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства задуженима за реализацију овог пројекта у Републици Српској.

На састанку су размјењена досадашња искуства у реализацији IFAD пројекта и начину подршке Гарантног фонда РС реализацији истог.
Гдин Swandip је упознат са основним принципима функционисања Гарантног фонда РС и договореним начином сарадње са Министарством пољопривреде, водопривреде и шумарства и UNICREDIT  банке а.д. Бања Лука која врши пласмане крајњим корисницима средстава IFAD пројекта.
Гдин Swandip је присутне упознао са могућим модалитетима сарадње у реализацији IFAD пројекта у наредном периоду, те изнио своје виђење улоге Гарантног фонда РС у реализацији тог пројекта у наредном периоду.
Заједнички је закључено да је подршка Гарантног фонда РС неопходна , те да ће Гарантни фонд РС бити укључен у имплементацију свих могућих облика реализације IFAD пројекта у Републици Српској.

DSC05818