Пословна конференција БИЗНИСПРОМО V одржана је 5.12.2019. године у Бањалуци, у организацији ИТД Маркетинг д.о.о. и суорганизатора Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Сви присутни у Административном центру Владе РС едуковали су се на тему „САВРЕМЕНА ПОСЛОВНА КОМУНИКАЦИЈА ПО УЗОРУ НА ЗЕМЉЕ ЕВРОПЕ“. Представници Гарантног фонда РС такође су били дио ове конференције.

Скуп је поздравила Весна Крминац – Кретић, идејни творац и реализатор већ неколико конференција на тему бизниса у БиХ.

Савјетник Министра привреде и подузетништва РС-а , Зоран Јосиповић, у уводном обраћању такође је пожелио добродошлицу гостима и предавачима, те истакао значај оваквих догађаја на нашим просторима.

Прву тему отворила је Ивана Радић, предсједница удужења „Међународна мрежа пословних жена“ и директор „Present Communications“  д.о.о. Радићева је говорила о усвајању кључних комуникацијских вјештина, те о примјени нове пословне комуникације. Дотакла се и унапређења професионалности у раду кроз савремну комуникацију.

У наставку програма усљедила је панел дискусија гдје су своја  искуства у савременој комуникацији подијелили стручњаци из различитих области.

Бранимир Букилић, директор „Data Design-a“  из Подгорице нагласио је како је у данашњем свијету комуницирања најважније остварити истински, партнерски однос са клијентима.

Мр. Огњен Алексић, еxперт у осигурању казао је како је потребно вријеме да се прихвате нови трендови на нашем простору, а самим тим то важи и за осигуравајуће куће.

Марија Кнежевић, профессор Универзитета за пословне студије и дугогодишњи радник у привреди каже како је кроз своје радно искуство доживјела све позитивне и негативне карактеристике комуникација. Она сматра да ће будуће генерације тек имати проблем са комуникацијом.

Проф. др Славко Симић обогатио је знања присутних говорећи о савременој пословној комуникацији кроз призму заштите личних података. Као неко ко иза себе има завидно искуство, те објављену књигу инспирисану наведеном темом Симић је публици пружио податке са којима се до сада нису сусрели. Упознао је све присутне са ГДПР регулативом, истакао њен значај у земљама ЕУ и казао како је то принцип који треба да слиједи БиХ.