Дана 01.03.2023. године у просторијама Општине Чајетина одржан је састанак којем су присуствовали предсједник општине гдин Милан Стаматовић са сарадницима и представници Гарантног фонда Републике Српске ад Бања Лука: директор Радивоја Крчмар са сарадницима. На састанку се разговарало о начинима и могућностима међусобне сарадње у циљу продубљивања регионалне сарадње и развоја. У последње вријеме појављује се значајан број привредних субјеката из Републике Српске који своје пословне активности проширују, било као инвеститори било као извођачи радова или испоручиоци производа и услуга, на подручју Златибора. Стога и намјера Гарантног фонда Републике Српске је да се боље упознамо са плановима развоја Општине које ћемо корстити приликом анализе финансијске подршке предузетницима и привредним друштвима из Републике Српске.

Директор ГФРС је представио Гарантни фонд Републике Српске, сарадњу са Фондовима из АП Војводине, те асоцијацију „ЗЕЛЕНИ НАВИГАTОР ЗАПАДНОГ БАЛКАНА“.

На састанку су такође су представљене активности и бенефити придруживања Зеленом навигатору.

Предсједник Општине Чајетина је изразио спремност да Општина приступи нашој асоцијацији „Зелени навигатор Западног Балкана“ обзиром да раде велики број пројеката чији је циљ заштита и очување природе, смањење загађења, а крајњи циљ је да Златибор и општина Чајетина постану прва еколошка општина у Србији.

Договорено је да Гарантни фонд заједно са Општином Чајетина сарађује приликом помоћи предузећима и инвеститорима из Републике Српске у олакшавању приступа финансијским средствима код банака и превазилажења других изазова.