Инвестиционо-развојна банка Републике Српске и Гарантни фонд Српске ускоро ће организовати презентацију нових производа за привреднике у граду Источно Сарајево, договорено је данас у Бањалуци на састанку градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, директора ИРБ-а Српске Дражена Врховца и Гарантног фонда Српске Радивоја Крчмара.

Из ИРБ-а је саопштено да ће привредници имати прилику да искажу све специфичности с којима се сусрећу у свом пословању, а ИРБ Српске ће представити нову кредитну линију из средстава Свјетске банке.

– Ријеч је о пројекту чија вриједност за цијелу БиХ износи 56 милиона евра, од чега је 40 одсто или 22,4 милиона евра намијењено за имплементацију у Републици Српској – наводи се у саопштењу.

Кредитна линија биће намијењена финансирању микро, малих и средњих предузећа погођених пандемијом, са падом промета од најмање 20 одсто у другом кварталу 2020. године у поређењу са другим кварталом 2019. године.

Укључена су и микро, мала и средња предузећа у неразвијеним подручјима, новооснована предузећа /старт ап/ и предузећа која су инклузивна за жене.

ИРБ Српске је до сада у привреду источне регије Републике Српске инвестирала више од 510 милиона КМ.

Извор: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=422667