Генерална секретарка Европске асоцијације гарантних друштава – АЕЦМ, г-ђа Катрин Стурм, посјетила је 24. фебруара Гарантни фонд Републике Српске.

Током посјете одржан је састанак г-ђе Стурм са члановима Управе Гарантног фонда Републике Српске, а истом су присуствовали и г-дин Синиша Куртеш, предсједник Надзорног одбора Фонда, те г-ђа Сњежана Рудић, помоћник министра финансија, ресор за финансијски систем у Влади Републике Српске. Током састанка г-ђа Стурм је пренијела искуство функционисања других гарантних друштава који су чланови АЕЦМ, а истовремено су разматране могућности и предности које пружа чланство Гарантног фонда Републике Српске у Европској асоцијације гарантних друштава.

Г-ђа Стурм је истакла да ће чланство Гарантног фонда Републике Српске у Европској асоцијацији гарантних друштава поспјешити привредни развој, а малим и средњим предузећима биће олакшан приступ новцу европских фондова, европском тржишту и привредној легислативи Европе.
garantni fond rs (6)-1
Директор Гарантног фонда Републике Српске, г-дин Радивоја Крчмар, је истакао да је значајно што је Гарантни фонд Републике Српске први са простора БиХ постао члан ове еминентне међународне асоцијације која је основана 1992. године у Бриселу, а која данас окупља преко 40 чланова, већином из земаља чланица Европске уније. Истакнуто је увјерење да ће позитивна искуства других чланица АЕЦМ поспјешити рад Гарантног фонда Републике Српске.