Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге је представила је 15.02.2018. нове производе и услуге које које ће њиховим корисницима  помоћи при планирању и процјењивању могућности  и ризика у пословању.

Презентацији/панел дискусији „Како побољшати пословне могућности“  су поред министра привреде и предузетништва Вјекослава Петричевића, присуствовали представници министарстава финансија и енергетике и рударства, банкарског и сектора осигурања, представници послодаваца, јавних предузећа , међу којима су били представници Гарантног фонда Републике Српске, локалних заједница , удружења и др.

АПИФ је промовисао нови , побољшани, извјештај о бонитету са прецизношћу предвиђања понашања пословних субјеката од 98%. Новост  је и портал путем којега ће корисници услуга моћи на једноставнији начин доћи до извјештаја, који ће им сада бити доступни и он лајн.

Кроз панел дискусију се дошло до заједничког закључка  да је  примарни задатак АПИФ-а креирање висококвалитетних прозивода и услуга  за креирање извјештаја, који повећавају повјерење инвеститора, кредитора, чиме се ствара повољан амбијент за инвестициону и привредну активност уопште.