Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge je predstavila je 15.02.2018. nove proizvode i usluge koje koje će njihovim korisnicima  pomoći pri planiranju i procjenjivanju mogućnosti  i rizika u poslovanju.

Prezentaciji/panel diskusiji „Kako poboljšati poslovne mogućnosti“  su pored ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, prisustvovali predstavnici ministarstava finansija i energetike i rudarstva, bankarskog i sektora osiguranja, predstavnici poslodavaca, javnih preduzeća , među kojima su bili predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske, lokalnih zajednica , udruženja i dr.

APIF je promovisao novi , poboljšani, izvještaj o bonitetu sa preciznošću predviđanja ponašanja poslovnih subjekata od 98%. Novost  je i portal putem kojega će korisnici usluga moći na jednostavniji način doći do izvještaja, koji će im sada biti dostupni i on lajn.

Kroz panel diskusiju se došlo do zajedničkog zaključka  da je  primarni zadatak APIF-a kreiranje visokokvalitetnih prozivoda i usluga  za kreiranje izvještaja, koji povećavaju povjerenje investitora, kreditora, čime se stvara povoljan ambijent za investicionu i privrednu aktivnost uopšte.