Dana 05.05.2016.godine, Garantni fond Republike Srpske i opština Kozarska Dubica su potpisali Protokol o saradnji. Protokol su potpisali načelnik Kozarske Dubice, gospodin Mile Zlojutro i gospodin Radivoja Krčmar, direktor Garantnog fonda. Skupu su prisustvovali predstavnici komercijalnih banaka, preduzetnici, predstavnici Garantnog fonda.

Protokolom je predviđena stalna saradnja i razmjena informacija između potpisnika, te koordinacija zajedničkih aktivnosti radi ostvarenja definisanih ciljeva.

Neki od ciljeva su:
– podrška provođenju mjera industrijske proizvodnje i restruktuiranje iste,
– podrška za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje,
– podrška raznim oblicima turizma na području opštine,
– podrška programima razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika koji su u funkciji zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih lica,
– stabilizacija i unapređenje modela finansiranja preduzetnika kroz podršku plasmanima IRB RS, Partner fonda, Projekta unapređivanja životnih uslova na selu ( IFAD ),
– podrška realizaciji programa Evropske unije za razvoj malih i srednjih preduzeća (INNOVFIN, COSME i sl.)…

20160505_111559

Potpisnici će pripremiti godišnji Plan aktivnosti za sprovođenje ovog Protokola, te će kroz razmjenu informacija, promotivnih materijala, organizacijom zajedničkih događaja i konsultacija nastojati da ostvare što bolje rezultate za obe strane.

Predstavnici Garantnog fonda RS prezentovali su rad i aktivnosti Fonda i odgovarali na pitanja učesnika skupa, koja su se odnosila na sam rad Fonda i mogućnosti koje kroz svoje aktivnosti Garantni fond RS pruža razvoju preduzetništva.