Dana 25.04.2016. godine, Garantni fond Republike Srpske i grad Bijeljina su potpisali Protokol o saradnji. Protokol su potpisali gradonačelnik Bijeljine, gospodin Mićo Mićić i gospodin Radivoja Krčmar, direktor Garantnog fonda.

20160425_110706Protokolom je predviđena stalna saradnja i razmjena informacija između potpisnika, te organizovanje i koordinacija zajedničkih aktivnosti radi ostvarenja definisanih ciljeva.

Neki od ciljeva su: provođenje mjera za unapređenje industrijske i poljoprivredne proizvodnje u gradu Bijeljini, podrška razvoju različitih oblika turizma, te podrška razvoju klastera s ciljem kvalitetnijeg nastupa na tržištu.

Pored toga, potpisnici ovog Protokola će raditi na pružanju podrške projektima za preduzetnike, projektima investiranja u male ruralne kapacitete na području grada Bijeljina, te strateškim projektima razvoja ovog grada.

Potpisnici će organizovati zajedničke sastanke, okrugle stolove, konsultacije i seminare, te kontinuirano razmjenjivati korisne informacije i iskustva kako bi što efikasnije ostvarili navedene ciljeve.