У склопу потписаног протокола о сарадњи са општином Србац, представници Гарантног фонда Републике Српске презентовали су србачким привредницима и банкарима рад Гарантног фонда РС и могућностима за фирме и предузетнике да побољшају свој начин пословања и олакшају им приступ кредитним средствима.

У име Општине Србац, презентацији је присуствовао начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић са сарадницима, представници србачких фирми Дијана текстил, Мане комерц, Рудника каолина Мотајица, угоститељског објекта Монументал и представници банака: МФ Банк – Пословница Лакташи, Сбербанк и УниЦредит Банк , који су поздравили овакав вид сарадње.

Најчешћа питања присутних била су како доћи до кредита уз нашу гаранцију и која је цијена, а примјери позитивне праксе када је у питању општина Србац су фирме Енса БиХ и Атом компани, рекао је Саша Зубовић из Гарантног фонда Републике Српске који има пословно-техничку сарадњу са 14 банака и микрокредитних друштава у БиХ.

 

Више информација сазнајте на: http://srbac-rs.com/garantni-fond-rs-odrzao-prezentaciju-za-srbacke-privrednike-i-bankare/