U sklopu potpisanog protokola o saradnji sa opštinom Srbac, predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske prezentovali su srbačkim privrednicima i bankarima rad Garantnog fonda RS i mogućnostima za firme i preduzetnike da poboljšaju svoj način poslovanja i olakšaju im pristup kreditnim sredstvima.

U ime Opštine Srbac, prezentaciji je prisustvovao načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić sa saradnicima, predstavnici srbačkih firmi Dijana tekstil, Mane komerc, Rudnika kaolina Motajica, ugostiteljskog objekta Monumental i predstavnici banaka: MF Bank – Poslovnica Laktaši, Sberbank i UniCredit Bank , koji su pozdravili ovakav vid saradnje.

Najčešća pitanja prisutnih bila su kako doći do kredita uz našu garanciju i koja je cijena, a primjeri pozitivne prakse kada je u pitanju opština Srbac su firme Ensa BiH i Atom kompani, rekao je Saša Zubović iz Garantnog fonda Republike Srpske koji ima poslovno-tehničku saradnju sa 14 banaka i mikrokreditnih društava u BiH.

 

Više informacija saznajte na: http://srbac-rs.com/garantni-fond-rs-odrzao-prezentaciju-za-srbacke-privrednike-i-bankare/