Руководство општине Вишеград је дана 03.03.2017. године организовало Привредни састанак с циљем обезбјеђења бољих услова за развој привреде кроз сарадњу са сусједним општинама, привредним субјектима, инвеститорима, институцијамаи банкама.

Начелник општине Вишеград, Младен Ђуревић, рекао је да је циљ састанка представљање општине Вишеград и њених ресурса, као и успостављање сарадње са привредницима који желе да инвестирају у ову општину, а све са циљем отварања нових радних мјеста.

Састанку су присуствовали Министар трговине и туризма, господин Предраг Глухаковић, представници Инвестиционо-развојне банке, Павловић банке, Агенције за развој малих и средњих предузећа, Гарантног фонда Републике Српске, те представници општина Рудо, Ново Горажде, Фоча, Чајниче и бројни привредни субјекти из ове регије.

Презентовани су привредни и туристички потенцијали општине, а свој рад су уједно презентовали Инвестиционо-развојна банка, Агенција за развој малих и средњих предузећа, Павловић банка, те Гарантни фонд Републике Српске.

Министар Предраг Глухаковић је нагласио да је туризам врло значајан за развој општине Вишеград, да локална власт има подршку Владе РС и да ће се радити на реализацији свих квалитетних пројеката са ове регије.

Начелник општине је истакао значај потписивања Протокола о сарадњи са Гарантним фондом Републике Српске, који ће створити основу да привредни субјекти у овој локалној заједници брже и лакше добију потребна финансијска средства.