Rukovodstvo opštine Višegrad je dana 03.03.2017. godine organizovalo Privredni sastanak s ciljem obezbjeđenja boljih uslova za razvoj privrede kroz saradnju sa susjednim opštinama, privrednim subjektima, investitorima, institucijamai bankama.

Načelnik opštine Višegrad, Mladen Đurević, rekao je da je cilj sastanka predstavljanje opštine Višegrad i njenih resursa, kao i uspostavljanje saradnje sa privrednicima koji žele da investiraju u ovu opštinu, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Sastanku su prisustvovali Ministar trgovine i turizma, gospodin Predrag Gluhaković, predstavnici Investiciono-razvojne banke, Pavlović banke, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Garantnog fonda Republike Srpske, te predstavnici opština Rudo, Novo Goražde, Foča, Čajniče i brojni privredni subjekti iz ove regije.

Prezentovani su privredni i turistički potencijali opštine, a svoj rad su ujedno prezentovali Investiciono-razvojna banka, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Pavlović banka, te Garantni fond Republike Srpske.

Ministar Predrag Gluhaković je naglasio da je turizam vrlo značajan za razvoj opštine Višegrad, da lokalna vlast ima podršku Vlade RS i da će se raditi na realizaciji svih kvalitetnih projekata sa ove regije.

Načelnik opštine je istakao značaj potpisivanja Protokola o saradnji sa Garantnim fondom Republike Srpske, koji će stvoriti osnovu da privredni subjekti u ovoj lokalnoj zajednici brže i lakše dobiju potrebna finansijska sredstva.