У периоду од 29.05. до 30.05.2018. године, у хотелу „Кардијал“, Бања Врућица, у Теслићу одржана је Конференција на тему „Унапређење енергетске ефикасности у локалним заједницама“. Конференцију су оранизовали Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, у сарадњи са Њемачком организацијом за међународну сарадњу и Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.
Циљ конференције је да се размјене искуства и отвори дискусија о расположивим моделима финансирања пројеката за унапређење енергетске ефикасности у локалним заједницама, као и да се размотре правне, финансијске и друге препреке за остваривање значајнијег напретка у овој области.
Конференцију је отворио Милош Јокић, помоћник министра за координацију пројеката и развој.
Директор Гарантног фонда Републике Српске г-ин Радивоја Крчмар учествовао је у панел дискусији на тему „Финансирање пројеката енергетске ефикасности у стамбеном сектору“. Панел дискусији учествовали су и: Срђан Тодоровић-Фонд за заштиту животне средине;Романо Пехар-Европска банка за обнову и развој; Синиша Куртеш- Град Бањалука; Дејан Вукосављевић-Нова банка а.д. Бањалука; Андријана Јовановић-Комисија за јавно-приватно партнерство Србије;Зоран Стипановић, S-energize.
Директор Гарантног фонда је истакао досадашња искуства Фонда у подршци ових пројеката, те изразио спремност да се кроз посебне гарантне линије пружи подршка једноставнијем и бржем финансирању пројеката енергетске ефикасности.