Investiciona konferencija pod nazivom „Invest in Trebinje 2017“ je održana 26. i 27. maja 2017. godine u organizaciji grada Trebinje. Cilj Konferencije je predstavljanje privrednih potencijala grada i detaljno upoznavanje sa mogućnostima ulaganja i poslovanja u Trebinju, uz prezentovanje postojećih zakonskih regulativa i olakšica za potencijalne investitore.

Konferenciju su svečano otvorili predsjednik Republike Srpske, gospodin Milorad Dodik i gradonačelnik Trebinja, gospodin Luka Petrović.

Tokom dva dana, Konferencija je okupila brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova i opština Republike Srpske, te domaće zvaničnike i inostrane diplomate. Predstavnici Garantnog fonda RS su takođe uzeli učešće na konferenciji.

Prezentacije i diskusija su se odvijale u okviru 4 panela sa sledećim tematskim cjelinama: Infrastruktura i investicije, Privreda i poljoprivreda, Turizam i Zakonodavno-pravne pogodnosti.

Prisutni su imali priliku da razmijene pozitivna iskustva u poslovanju, stupe u kontakt sa predstavnicima Grada, te da uspostave poslovne kontakte sa drugim učesnicima.

[nggallery id=13]