Poslovna konferencija BIZNISPROMO V održana je 5.12.2019. godine u Banjaluci, u organizaciji ITD Marketing d.o.o. i suorganizatora Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Svi prisutni u Administrativnom centru Vlade RS edukovali su se na temu „SAVREMENA POSLOVNA KOMUNIKACIJA PO UZORU NA ZEMLJE EVROPE“. Predstavnici Garantnog fonda RS takođe su bili dio ove konferencije.

Skup je pozdravila Vesna Krminac – Kretić, idejni tvorac i realizator već nekoliko konferencija na temu biznisa u BiH.

Savjetnik Ministra privrede i poduzetništva RS-a , Zoran Josipović, u uvodnom obraćanju takođe je poželio dobrodošlicu gostima i predavačima, te istakao značaj ovakvih događaja na našim prostorima.

Prvu temu otvorila je Ivana Radić, predsjednica uduženja „Međunarodna mreža poslovnih žena“ i direktor „Present Communications“  d.o.o. Radićeva je govorila o usvajanju ključnih komunikacijskih vještina, te o primjeni nove poslovne komunikacije. Dotakla se i unapređenja profesionalnosti u radu kroz savremnu komunikaciju.

U nastavku programa usljedila je panel diskusija gdje su svoja  iskustva u savremenoj komunikaciji podijelili stručnjaci iz različitih oblasti.

Branimir Bukilić, direktor „Data Design-a“  iz Podgorice naglasio je kako je u današnjem svijetu komuniciranja najvažnije ostvariti istinski, partnerski odnos sa klijentima.

Mr. Ognjen Aleksić, expert u osiguranju kazao je kako je potrebno vrijeme da se prihvate novi trendovi na našem prostoru, a samim tim to važi i za osiguravajuće kuće.

Marija Knežević, professor Univerziteta za poslovne studije i dugogodišnji radnik u privredi kaže kako je kroz svoje radno iskustvo doživjela sve pozitivne i negativne karakteristike komunikacija. Ona smatra da će buduće generacije tek imati problem sa komunikacijom.

Prof. dr Slavko Simić obogatio je znanja prisutnih govoreći o savremenoj poslovnoj komunikaciji kroz prizmu zaštite ličnih podataka. Kao neko ko iza sebe ima zavidno iskustvo, te objavljenu knjigu inspirisanu navedenom temom Simić je publici pružio podatke sa kojima se do sada nisu susreli. Upoznao je sve prisutne sa GDPR regulativom, istakao njen značaj u zemljama EU i kazao kako je to princip koji treba da slijedi BiH.