У складу са Протоколом о сарадњи који су Гарантни фонд и општина Брод потписали крајем новембра претходне године, дана 18.02.2020. године у Броду је одржан скуп на којем је по први пут представљено пословање Гарантног фонда. Присутним привредницима са територије општине су се обратили и начелник општине г-дин Илија Јовичић, као и директор Гарантног фонда, г-дин Радивоја Крчмар.

Господин Јовичић је изразио задовољство што су представници Фонда посјетили општину Брод јер ће привредници имати прилику да се упознају са могућностима које им Фонд нуди у погледу лакшег приступа финансирању.

Господин Крчмар је присутне упознао са основама пословања Фонда, са измјенама Закона које су се десиле у претходном периоду, као и са новим линијама са МФ банком и Инвестиционо-развојном банком у оквиру које ће привредници имати могућност да прибаве финансијска средства за набавку нових технологија под изузетно повољним условима.

Након уводног дијела и одржане презентације, присутни су имали прилику да постављају питања и стекну додатне информације у вези са постојећим гарантним линијама и начинима добијања гаранције.

Одржавање презентације пословања Фонда је била прва у низу активности предвиђених Протоколом, те ће се сарадња са општином Брод ради проналаска квалитетних пројеката којима је потребна додатна подршка континуирано одвијати и у наредном периоду.