Градска развојна агенција Бања Лука – CIDEA је по други пут организовала „Отворене дане подршке предузетништву“ с циљем афирмације предузетника и унапређења предузетничког амбијента на подручју Бања Луке и шире.

Ове године, „Отворени дани подршке предузетништву“ су фокусирани примарно на предузетнике и привредна друштва која се баве прерадом дрвета и производњом намјештаја. Поред чланова кластера „Дрво“ који чине 47 предузећа, учесници скупа су били и чланови кластера „Метал“, представници Градске развојне агенције, те представници Гарантног фонда Републике Српске и других приватних фирми из ове области.

Скуп су отворили Начелник одјељења за привреду града Бања Лука Раденко Комљеновић, директор CIDEA -е Дејан Кустурић и предсједник дрво кластера Војо Петковић. Нагласили су значај стварања кластера ради размјене искустава и информација, те потребу заједничког наступа на тржишту који би обезбиједио већу ефикасност и преговарачку моћ према купцима и трећим странама.

Представник фирме Kasthouse д.о.о. Градишка је извршио презентацију пројекта „Campeco мобилна кућа“ који је реализован уз гаранцију Гарантног фонда и навео да је веома задовољан оствареном сарадњом. Игор Тодоровић је искористио прилику да презентује рад Гарантног фонда и позвао све фирме да се обрате Фонду у случају недостатка колатерала.

На крају је одржана панел дискусија у овиру које су сви присутни навели проблеме са којим се сусрећу у пословању и изнијели приједлоге за унапређење пословања Дрво кластера.

NOVA