Gradska razvojna agencija Banja Luka – CIDEA je po drugi put organizovala „Otvorene dane podrške preduzetništvu“ s ciljem afirmacije preduzetnika i unapređenja preduzetničkog ambijenta na području Banja Luke i šire.

Ove godine, „Otvoreni dani podrške preduzetništvu“ su fokusirani primarno na preduzetnike i privredna društva koja se bave preradom drveta i proizvodnjom namještaja. Pored članova klastera „Drvo“ koji čine 47 preduzeća, učesnici skupa su bili i članovi klastera „Metal“, predstavnici Gradske razvojne agencije, te predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske i drugih privatnih firmi iz ove oblasti.

Skup su otvorili Načelnik odjeljenja za privredu grada Banja Luka Radenko Komljenović, direktor CIDEA -e Dejan Kusturić i predsjednik drvo klastera Vojo Petković. Naglasili su značaj stvaranja klastera radi razmjene iskustava i informacija, te potrebu zajedničkog nastupa na tržištu koji bi obezbijedio veću efikasnost i pregovaračku moć prema kupcima i trećim stranama.

Predstavnik firme Kasthouse d.o.o. Gradiška je izvršio prezentaciju projekta „Campeco mobilna kuća“ koji je realizovan uz garanciju Garantnog fonda i naveo da je veoma zadovoljan ostvarenom saradnjom. Igor Todorović je iskoristio priliku da prezentuje rad Garantnog fonda i pozvao sve firme da se obrate Fondu u slučaju nedostatka kolaterala.

Na kraju je održana panel diskusija u oviru koje su svi prisutni naveli probleme sa kojim se susreću u poslovanju i iznijeli prijedloge za unapređenje poslovanja Drvo klastera.

NOVA