Дана 07.06.2019. године,у административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, презентована је наградна игра коју организује Министарство финансија РС, а чији је циљ подстицање издавања фискалних рачуна и смањење сиве економије. Наградна игра је организована у сарадњи са Удружењем економиста Републике Српске “Свот”, Унијом удружења послодаваца и Привредном комором Српске, а  почиње 1. јула и трајаће све до септембра, када ће у  у четири наврата бити организовано извлачење добитника.

Наградни фонд у вриједности од 800.000 КМ ће бити искориштен за куповину пет станова који ће бити додијељени срећним добитницима ове наградне игре. У игри ће моћи да учествују сви пунољетни грађани БиХ који поштом пошаљу 10 фискалних рачуна издатих у Републици Српској, а адреса на коју ће се слати биће накнадно саопштена.

Зора Видовић, Министар финансија у Влади РС, је навела да се ова наградна игра базира на позитивном искуству Србије, која је за вријеме трајања игре забиљежила раст промета преко фискалних каса 33% код малих обвезника код којих је сива економија најзаступлјенија, док су порески инспектори регистровали за четвртину мање прекршаја у издавању фискалних рачуна.

Она је рекла да се процјењује да се око 30% привредних активности у Српској одвија у такозваној „сивој зони“ и да је њено смањење један од основних циљева Економских реформи које је усвојила Влада Републике Српске.