Дана 20.11.2019. године, потписан је Протокол о сарадњи између Гарантног фонда Републике Српске и општине Брод. Протокол су потписали господин Радивоја Крчмар, директор Фонда и господин Илија Јовичић, начелник општине Брод.

Директор Гарантног Фонда РС је у кратким цртама  представио Гaрантни фонд и истакао да је Фонд основан ради остварења општег интереса који је изражен у пружању подршке развоју предузетништва кроз олакшавање приступа финансијским средствима потребним за обављање пословних дјелатности предузетника (правних и физичких лица) са пребивалиштем у Републици Српској. Истакао је да се нада међусобној сарадњи са циљем унапређивања и координације активности ова два субјекта.

Начелник општине Брод г-дин Илија Јовичић се захвалио на посјети представницима Фонда и представио општину Брод са свим субјектима и активностима које oпштина пружа као подршку развоја привреде.

Кроз дискусију је закључено да ће се приступити заједничком пројекту израде модела сарадње Гарантног фонда РС и oпштине Брод. Затим је предложено одржавање презентације Гарантног фонда у наредном периоду како би се објаснио значај и смисао Фонда за привредне субјекте.