У организацији Привредне коморе Републике Српске и Привредне коморе Војводине, уз подршку Покрајинске владе и Владе Републике Српске дана 02.11.2017. године у Привредној комори РС  одржан је Привредни форум. На форуму је учествовало више од 60 привредника из Републике Српске и Војводине, међу којима и представници Гарантног фонда Републике Српске.

Присутнима су се обратили Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић, те  Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић, који су истакли да очекују да се постојећа привредна сарадња значајно унаприједи јер су потенцијали велики, као и заинтересованост привредника, а фокус би требало да буде на туризму, те другим гранама као што су пољопривредно-прехрамбена индустрија, електро- машинска индустрија и трговина.

И потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић истакао је да односи између Републике Српске и Републике Србије, никада нису били бољи него што су данас. Говорећи о привредној сарадњи између Српске и Војводине, оцијенио је да је она интезивна, али да постоји жеља да се подигне на виши ниво,  да се разговара о конкретним пројектима који би били реализовани у наредном периоду.

Предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да се организовањем Привредног форума у Бањалуци, привредницима пружају нове могућности сарадње и остваривања обостраних интереса за улагања.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић предложио је да се направе заједнички туристички производи, којима ће се Србија и Република Српска представљати на врло захтјевном туристичком тржишту.

На Форуму су представљени економски потенцијали и инвестициони амбијент Републике Српске и АП Војводине,  а одржани су и билатерални сусрети привредника.