U organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Privredne komore Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srpske dana 02.11.2017. godine u Privrednoj komori RS  održan je Privredni forum. Na forumu je učestvovalo više od 60 privrednika iz Republike Srpske i Vojvodine, među kojima i predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske.

Prisutnima su se obratili Predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić, te  Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, koji su istakli da očekuju da se postojeća privredna saradnja značajno unaprijedi jer su potencijali veliki, kao i zainteresovanost privrednika, a fokus bi trebalo da bude na turizmu, te drugim granama kao što su poljoprivredno-prehrambena industrija, elektro- mašinska industrija i trgovina.

I potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da odnosi između Republike Srpske i Republike Srbije, nikada nisu bili bolji nego što su danas. Govoreći o privrednoj saradnji između Srpske i Vojvodine, ocijenio je da je ona intezivna, ali da postoji želja da se podigne na viši nivo,  da se razgovara o konkretnim projektima koji bi bili realizovani u narednom periodu.

Predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da se organizovanjem Privrednog foruma u Banjaluci, privrednicima pružaju nove mogućnosti saradnje i ostvarivanja obostranih interesa za ulaganja.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković predložio je da se naprave zajednički turistički proizvodi, kojima će se Srbija i Republika Srpska predstavljati na vrlo zahtjevnom turističkom tržištu.

Na Forumu su predstavljeni ekonomski potencijali i investicioni ambijent Republike Srpske i AP Vojvodine,  a održani su i bilateralni susreti privrednika.