Дана 17.11.2015. године, представници Гарантног фонда РС су се одазвали позиву Начелника за привреду и друштвене дјелатности општине Власеница и представника CARE International организације да присуствују Округлом столу на тему: „Побољшање пословних прилика на простору општине Власеница.“ Наведени скуп је одржан у склопу пројекта „Укључив економски раст и стварање запослења у источној БИХ-Бирач регион“ за чију имплементацију је задужена CARE организација.

20151117_121226

Састанак су отворили господин Славиша Мазић, начелник за привреду и друштвене дјелатности општине Власеница и господин Бранислав Танасијевић, CARE INTERNATIONAL Пројект Менаџер. Питања су се односила на изградњу пословног окружења у општини Власеница, као и на проблеме у развоју локалних пољопривредних МСП и задруга.

Учесници скупа, били су и представници локалних удружења и привредних субјеката који су узели активно учешће у састанку, презентујући сопствене активности, као и проблеме са којима се суочавају у раду. Представници Гарантног фонда РС су присуствовали Округлом столу и презентовали рад и активности Гарантног фонда РС. Наглашена је потреба чвршће сарадње Гарантног фонда РС и локалне заједнице како би се пружила квалитетнија подршка локалним привредницима и убрзао њихов развој.

Погледајте објављен текст на сајту овдје.