Dana 17.11.2015. godine, predstavnici Garantnog fonda RS su se odazvali pozivu Načelnika za privredu i društvene djelatnosti opštine Vlasenica i predstavnika CARE International organizacije da prisustvuju Okruglom stolu na temu: „Poboljšanje poslovnih prilika na prostoru opštine Vlasenica.“ Navedeni skup je održan u sklopu projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BIH-Birač region“ za čiju implementaciju je zadužena CARE organizacija.

20151117_121226

Sastanak su otvorili gospodin Slaviša Mazić, načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Vlasenica i gospodin Branislav Tanasijević, CARE INTERNATIONAL Projekt Menadžer. Pitanja su se odnosila na izgradnju poslovnog okruženja u opštini Vlasenica, kao i na probleme u razvoju lokalnih poljoprivrednih MSP i zadruga.

Učesnici skupa, bili su i predstavnici lokalnih udruženja i privrednih subjekata koji su uzeli aktivno učešće u sastanku, prezentujući sopstvene aktivnosti, kao i probleme sa kojima se suočavaju u radu. Predstavnici Garantnog fonda RS su prisustvovali Okruglom stolu i prezentovali rad i aktivnosti Garantnog fonda RS. Naglašena je potreba čvršće saradnje Garantnog fonda RS i lokalne zajednice kako bi se pružila kvalitetnija podrška lokalnim privrednicima i ubrzao njihov razvoj.

Pogledajte objavljen tekst na sajtu ovdje.