Gradska razvojna agencija Banja Luka (CIDEA) je dana 30.08.2016. godine organizovala Okrugli sto pod nazivom „Mogućnosti razvoja ženskog preduzetništva u gradu Banja Luka“. Skupu su prisustvovali predstavnici Garantnog fonda RS, kao i predstavnici drugih institucija koje se bave ovom problematikom, te veliki broj preduzetnica koje su prezentovale svoj rad, te istakle probleme sa kojim se suočavaju u poslovanju.

Cilj održavanja Okruglog stola je da se razmotre postojeći problemi sa kojim se suočavaju žene preduzetnice i da se iznesu prijedlozi za njihovo rješavanje koji će biti uvršteni u Strategiju za razvoj ženskog preduzetništva na kojoj će nadležne institucije raditi u narednom periodu.

Prisutnima su se prvo obratili Dejan Kusturić, Direktor Gradske razvojne agencije Banja Luka i Radenko Komljenović, Načelnik Odjeljenja za privredu grada Banja Luka. Sopstvene programe podrške i aktivnosti koje se tiču ženskog preduzetništva su prezentovali i predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS, Gender centra Vlade RS, Savjeta za žensko preduzetništvo, te Udruženja žena UNA RS.

Učesnici skupa su imali priliku i da čuju primjere dobre prakse od žena koje su osnovale i vrlo uspješno vode sopstvene firme: Katarina Jovanović iz Konjičkog kluba Paddock i Ružica Kuvalja iz Centra za izokinetička mjerenja.

za sajt