Dana 14.04.2016. godine, kompanija Mlijekoprodukt je u Kozarskoj Dubici po četvrti put organizovala svečanost „Dan rekordera 2016“. Mlijekoprodukt je najveća mliječna industrija u Bosni i Hercegovini i dio Imlek sistema koji je regionalni lider u ovoj industriji. Manifestacija je organizovana u čast najvećih proizvođača i isporučioca mlijeka, a i ove godine je okupila rekordere u proizvodnji sirovog mlijeka, više od stotinu proizvođača sa godišnjom proizvodnjom većom od 100 hiljada litara.

146097611981107novaDogađaju su prisustvovali Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS, Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek, Miladin Dragičević, savjetnik predsjednika Republike Srpske, Dragan Jaćimović, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica
DSC059861-576x1024i predstavnici agencija i institucija sa kojima Mlijekoprodukt uspješno sarađuje.

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, je naglasio da su proizvođači mlijeka veoma dobro organizovani i da je cilj agrarne politike Vlade Republike Srpske da još snažnije podržava proizvodnju u ovoj oblasti.

Predstavnici Garantnog fonda su iskoristili učešće na ovoj manifestaciji kako bi iskazali spremnost Fonda da pruži punu podršku poljoprivrednim proizvođačima u Srpskoj.