U periodu od 3. do 5. aprila, Banjaluka je domaćin Međunarodnog sajma privrede „BANJA LUKA EXPO 2024“ koji će tokom 3 dana okupiti više od 300 izlagača iz zemlje, regiona i svijeta. Garantni fond Republike Srpske učestvuje na sajmu kao jedan od izlagača, pored velikog broja firmi iz različitih privrednih oblasti, banaka, mikrokreditnih organizacija, osiguravajućih društava, te ostalih finansijskih institucija iz čitave Bosne i Hercegovine.

Ovaj sajam je jedan od najvećih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini i predstavlja savremenu međunarodnu izložbu iz oblasti građevinarstva, metalne i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, IT sektora – elektronike i robotike, nekretnina, arhitekture i projektovanja.

Velika međunarodna sajamska manifestacija se održava u organizaciji kompanije „RS Consulting and Trade d.o.o. Banja Luka“ i kompanije „Elite fair d.o.o. Banja Luka“, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Spoljnotgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada Banjaluke. Sajam se održava u kampusu Univerziteta u Banjaluci.